Regulament

On Top of the World, cu variantele On Top of the World Bike Fest si On Top of the World Run Fest, numit in continuare Competitia, este un concurs de mountainbike uphill, respectiv de Vertical Run, organizat de Teamexpert Europe srl si Asociatia Tabere cu Suflet, cu sediul in Bucuresti, str. Pictor Obedeanu 18, sector 2, numit in continuare Organizator. Concursul este adresat celor care iubesc muntele, natura, cu nivel de pregatire buna, indiferent daca se considera amatori sau profesionisti.

Inscriere
Pentru validarea inscrierii, participantul trebuie sa isi faca un cont in sistemul TeamXpert Race Club, sa completeze si sa semneze declaratia de responsabilitate si sa plateasca contravaloarea taxei de participare.
Taxa de participare nu se transfera si nu se ramburseaza in cazul in care concursul se anuleaza din motive ce tin de Forta Majora, asa cum aceasta este mentionata in Lege, sau daca Participantul nu se poate prezenta la start, indiferent din ce motiv.
Organizatorul poate decide schimbarea datei / locului de desfasurare, in cazul in care conditiile meteo afecteaza Siguranta Participantilor. In aceasta situatie taxa de participare nu se ramburseaza.
Taxa de participare se ramburseaza in cazul in care concursul este anulat din motive personale de catre Organizator.

Echipament:
Numarul de concurs va fi primit impreuna cu kitul de start, in momentul validarii inscrierii cu o zi inainte de competitie, dupa ce participantul a completat si semnat formularul de inscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea taxei de inscriere. Numarul de concurs trebuie fixat pe ghidon (Bike Fest) sau pe partea din fata a tricoului (Run Fest) si trebuie sa fie vizibil din fata pe toata durata cursei. Nerespectarea acestui lucru sau lipsa numarului de concurs va atrage dupa sine descalificarea.
Participantii la Bike Fest trebuie sa detina o bicicleta MTB cu numar valid montat pe ghidon si casca pe cap. Linia de sosire trebuie trecuta cu echipamentul minim bicicleta si casca. Fiecare concurent este responsabil pentru intretinerea bicicletei pe parcursul concursului, ca urmare este bine sa aiba minim o camera de rezerva, pompa si trusa de scule.
Participantii trebuie sa tina cont ca vremea este schimbatoare la altitudine, indiferent de anotimp, si sa isi ia toate masurile de siguranta. In plus, participantii trebuie sa aiba un telefon incarcat, cu numarul organizatorului in memorie. In plus, fiecare participant trebuie sa fie apt pentru efort fizic de anduranta la data competitiei.

Categorii:
Sunt 4 trasee categorii cu trasee diferite:
EasyRide: Cota 2000 – Babele
HobbyRide: Sinaia – Cota 2000
ProfiRide: Sinaia – Babele
EliteRide: Sinaia – Vf.Omu

Puncte de control:
Pe traseu sunt amplasate mai multe puncte de control. Participanţii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele de concurs ale competitorilor vor fi notate in ordinea sosirii la fiecare punct de control.
Vor intra in clasamentele finale cei care parcurg traseele prin mijloace proprii si au respectat prezentele regulile. Concurentii care nu termina traseul vor aparea in clasament in ordinea sosirii la ultimul punct de control, in urma celor care au trecut prin punctele de control ulterioare.
Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in următoarele cazuri :
– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.
– in cazuri excepţionale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorul imediat la unul din urmatoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenta care este afisat la inscriere.
Retragerea se face pe raspunderea participantului.

Conservarea naturii:
Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurător va atrage după sine, la prima abatere, 30 minute penalizare, iar la următoarea abatere, descalificarea.

Penalizări:
Participantii vor fi descalificati in urmatoarele cazuri:
– daca nu trec printr-un punct de arbitraj,
– nerespectarea mediului înconjurător,
– nerespectarea regulilor competiţiei
– lipsa de fair play, atitudine licentioasa, comentarii rau intentionate, lipsa de respect fata de ceilalti concurenti, organizatori, spectatori, parteneri.
Taxa de participare nu se va rambursa in cazul descalificării.

Contestaţii:
Orice participant poate face o contestaţie împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune la Organizator, in scris, la 15 minute de la comunicarea deciziei, impreuna cu o taxa de 100 Ron. Functie de natura contestatiei, rezolvarea se va face in următoarele 30 minute. Taxa va fi înapoiata petentului, daca contestaţia va fi acceptata.

Etica & Disclaimer
Participantii, in parte si in grup, isi dau acordul ca imaginile surprinse in timpul Competititie, in care apar, sa fie folosite pentru promovarea Competitiei.
Participantii trebui sa ştie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sănătatea si viata unui om si sa acţioneze in consecinţa atunci când identifica un potential pericol.
Participantii trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa acţioneze in consecinţa atunci când situaţia o cere.
Participantii trebuie sa ştie si sa aibă o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranţa ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, mediul si condiţiile in care se desfasoara acestea.

Prin înscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat condiţiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participării la evenimentele TeamXpert si sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui sa tina cont de circumstanţe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiţii meteo, zona in care se afla, echipament.

Leave a comment